Bisexual-Awareness-or-Queer-Awareness-Week-bisexual-flag-1029×688

Bi in een vaste relatie

Het is opvallend hoeveel vrouwen er bi zijn binnen een vaste relatie. Aan het einde van mijn zoektocht naar “soortgenoten”, was dat wel één van de conclusies die ik kon trekken. Ik val zelf ook op zowel mannen als vrouwen. De meeste vrouwen die ik tegen ben gekomen zijn mensen in een vaste, stabiele relatie met een man.

In eerste instantie is het lastig en verwarrend als je al verbonden bent met iemand. Ik persoonlijk voelde me erg schuldig; alles was zo goed tussen mijn partner en ik en toch verlangde ik naar meer. Hoe kan dat nou? Het mag niet! Waarom ik? Dat zijn zaken die op zo’n moment van besef door je heen gaan.

Eerst probeerde ik het gewoon te negeren, er geen aandacht aan te schenken en door te gaan met leven. Maar naarmate de tijd verstreek dreef elke aantrekkelijke vrouw die ik zag me steeds wanhopiger. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg dat ik maar gewoon naar de grond keek om de realiteit te ontwijken. Het maakte me gek, ik kon met moeite mijn aandacht nog bij andere zaken houden.

Ik zag in dat er zo niet te leven viel en ben er met mijn vriend over gaan praten. Hij wist het al wel, maar in eerste instantie had ik gezegd dat ik er niks mee wilde doen vanwege onze goede relatie. Hij had toen al gezegd dat ik deze kant van mezelf ook onder ogen moest zien, maar ik wilde er toen niks van weten. Hij had gelijk gekregen.

Vele gesprekken en enkele maanden later waren we eruit. Hij zou altijd mijn nummer 1 blijven, hij is degene met wie ik leef en die ik met mijn hele hart en ziel liefheb. Hij is degene die mijn liefde krijgt. Maar wel wilde ik een meisje leren kennen tot wie ik me aangetrokken voelde in vriendschappelijke en lichamelijke zin. Ik wilde een vrouw vinden met wie ik een goede band kon ontwikkelen, die ik leuk en lief vond. De grote “maar” die aan m’n wens vast zat, was dat ze niet op zoek moest zijn naar een echte relatie met alles erop en eraan. Ze moest niet aan me vast gaan zitten en me verplichtingen op gaan leggen. Kortom: ik zocht een goede vriendin met een “extra dimensie”.

“Dat is wel een hele egoïstische wens,” dacht ik in het begin. Hoe dan ook, het komt over alsof je iemand gewoon wilt gebruiken. Toch voelde ik het niet zo. Ik wilde gewoon meer dan alleen seks, ik wilde ook vriendschap, aantrekkingskracht, spanning en een goed en fijn gevoel. Intimiteit is het goede woord. Dat is toch meer dan gewoon een stuk vlees dat naast je ligt. De bevestiging van dit idee kwam eigenlijk van de meisjes die ik gesproken had die puur en alleen op zoek waren naar seks. Die stootten me meteen af, ik vond het goedkoop en gevoelloos. Ik was teleurgesteld over de hoeveelheid vrouwen die zo dachten. Toen ik het bijna begon op te geven, ontdekte ik ineens dat degene die ik zocht eigenlijk vlakbij was.

Het lang genegeerde deel van mezelf krijgt nu de aandacht dat het verdient. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *