909latenight-thumb-460x343-98437

Latertje

Volgens mij vinden de meeste vrouwen seks maar zo zo”, constateerde mailvriend Karel onlangs. Zijn nachtleven staat al tijden op een laag pitje, maar ach ja, behalve dat ziet zijn huwelijk er nog wel aardig uit en dat mag zo blijven.

Mailvriend Arnold weet in ieder geval dat zijn eigen vrouw niet meer ‘in’ is voor een nachtelijke stoeipartij. Zelfs even met elkaar knuffelen is er niet bij. “Dan draait het toch weer uit op seks”, zo heeft ze laatst afwerend gezegd. Terwijl Karel er ‘vrede’ mee heeft om zo voort te leven, wordt Arnold soms helemaal dol. Hij krijgt het af en toe nog voor elkaar, al is het dan nog maar eens in de maand. Om de lieve vrede te bewaren. Eigenlijk heeft Arnold er schoon genoeg van. Hij denkt dus over om te gaan scheiden. Nu nog niet, later, als de kinderen wat groter zijn, dan wordt ie weer vrij man. Hij droomt er nu alvast van, een leven boordevol knuffelgedoe.

Beiden hebben om het ‘gat te vullen’ een oproep staan op internet. Eerlijk zijn ze wel, want er staat tenminste bij dat ze gebonden zijn. Ik durf te wedden dat hun eigen vrouwen hier niks van weten. Het is dus vaak niet bespreekbaar binnen het huwelijk. Scheiden blijkt dus ook niet alles. “Had ik maar iemand om mee te knuffelen”, begon Koos laatst tegen me. Niet omdat hij wilde dat ik me even beschikbaar stelde, want hij valt nu eenmaal niet op mijn type, zo heeft hij eens gezegd na het overseinen van mijn foto. Koos is zo’n ‘boffer’ die weer vrij man is geworden. Hij kan dus wat seks betreft zijn gang gaan. Maar hij heeft het te druk met de zaak en met voor zichzelf zorgen. En, hij is nog niemand tegengekomen. Dat kan natuurlijk ook als je gescheiden bent, dat je de goeie even niet tegenkomt. Ach ja, zo blijft het natuurlijk ook modderen.

Getrouwd blijven en toch nog aan je trekken komen. Dat seks niet meer bij de service hoort, is dus niet bespreekbaar, maar hoe zit het met andere zaken. Hoe zouden de mannen nu reageren als het vrouwtje geen zin had om te koken, omdat ze zelf geen honger heeft. Dan zoeken die mannen toch ook snel even iets om te eten. Ik kan me voorstellen dat men zich de eerste keer gaat redden met een patatje of de chinees, maar als het vaker gebeurt, zoek je toch een vast restaurant uit, waar je je een beetje thuis kan voelen. Na een tijdje pik je het niet meer, koken zal ze, wie geen zin heeft, moet maar zin maken, punt uit! Met vrijen is het een ander verhaal, geen zin is geen zin, en snel even wat halen is er niet bij. Het komt niet vaak voor dat een man tegen zijn vrouw zegt: “Truus, slaap jij vanavond even in de logeerkamer, ik heb een vrouwtje gevonden voor vannacht die wèl met me wil knuffelen, en ik heb dus de ruimte nodig. Zorg je ook even voor schone lakens, en eh, maak ons maar niet zo vroeg wakker morgenochtend, want het kan wel eens een latertje worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *