scratch-offs

Een lot uit de loterij

Wat bezielt de mens om via internet een nieuwe relatie te gaan zoeken. Veel mensen zien het blijkbaar niet zitten om in de supermarkt, het plaatselijke café of een uitgaansgelegenheid te gaan rondsnuffelen. Toch zou dat misschien de makkelijkste manier zijn.
Op de relatiesites is tegenwoordig volop keus, de nieuwe partners keurig en overzichtelijk in een rijtje, honderden zoekenden wachten op je. Morgen kan je leven er al anders uit gaan zien. Het heeft wel iets weg van de Lotto, dat gevoel van een winkans 1 op 2. Na de eerste selectie op leeftijd en omstandigheden kan je aan de slag. En dan is het oppassen geblazen met de beeldvorming. Relaties op internet…fantasie of werkelijkheid?

Het kan toch makkelijker? In een volle uitgaansgelegenheid pik je soms op honderd meter afstand de leukste kandidaat eruit. Nadat je eerste het uiterlijk hebt gekeurd, is het de kunst om op de een of andere manier een gesprek op gang te krijgen, een kwestie van even oefenen. En vaak weet je dan precies wat je hebt. Waarom dan moeilijk doen, zo in je dooie eentje op je slaapkamer achter de computer.

Het verschil mag duidelijk zijn, bij live ontmoetingen wordt inderdaad direct op het uiterlijk geselecteerd. Via internet wordt het innerlijk eerst verkend. Niet hoe je er uit ziet, maar wat je mening is en je gevoelens zijn. Ondanks dat zetten vooral heren op hun verlanglijstje nog de voorkeur voor die mooie blondine met lang haar en blauwe ogen, of voor de vrouw met grote borsten. Natuurlijk mag dat..maar over hoe het karakter van de vrouw van hun dromen is moet ook worden nagedacht, anders kan het soms tegenvallen. Vrouwen komen meer met wensen op het gebied van het innerlijk of karakter en wachten wat meer af voor wat betreft het uiterlijk. Ook dan kan men wel eens voor verrassingen komen te staan. De eerste foto laat toch vaak een tijdje op zich wachten.

Beeldvorming blijft toch het grootste struikelblok. De meesten weten heel goed wat ze willen en zoeken in de nieuwe partner constant de bevestiging van hun wensen en vermoedens. Komt het na een tijdje op een live ontmoeting, dan spat dat beeld soms al snel uit elkaar. Je virtuele vriend of vriendin blijkt toch heel anders dan in je fantasie. In de supermarkt zou je zo iemand zonder aarzelen voorbijlopen. Toch ken ik genoeg mensen die op deze manier weer aan hun ideale partner zijn gekomen en een lot uit de loterij hebben getroffen.

Het geeft pas een echte kick als je verwachtingen niet zo hoog gespannen zijn bij het leggen van internetcontacten. Bij ieder nieuw contact wordt het adrenalinegehalte verhoogd en kan de pret beginnen. Zie het maar als een nieuwe vorm van vermaak, een opwindende bezigheid. En als het mislukt zit er maar één ding op. Gewoon weer opnieuw proberen dus, want van iedere ervaring word je wijzer. Vooral de moed niet opgeven. Tenslotte doe je ook iedere week weer mee met die lotto, zonder dat je in een depressie raakt als je de hoofdprijs weer eens niet hebt gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *