Leren, leren, leren…

Een relatie die mislukt is op allerlei manieren bijzonder pijnlijk. Toch kun je er ook positief tegenaan kijken: tenzij je er definitief genoeg van hebt en als bewust alleengaande verder wilt (maar dan lees je dit vast niet), kun je wel al je ervaringen gebruiken om het in een nieuwe relatie wel goed te laten gaan.

Je hebt je vast al eens afgevraagd waarom het is misgegaan en hoe je dat in het vervolg kunt voorkomen. Hier volgt daarom een andere invalshoek, die je ook kan helpen bij het oplossen van die vraag:

Kijk eens naar de personen waar je tot nu toe een relatie mee hebt gehad. En zet op een rij de eigenschappen (uiterlijk en innerlijk) die ze gelijk hebben. Blijkbaar vind je dat aantrekkelijke eigenschappen. Maar doe dat dan ook eens voor de problemen die je in elk van de relaties hebt ondervonden. Een aardige kans dat de problemen feitelijk ook steeds dezelfde zijn. Het is gek maar waar: mensen hebben onbewust sterke voorkeuren, die dan ook steevast tot bepaalde problemen leiden. Hoe moeilijk misschien ook: al kies je eens een iets ander ‘type’ dan de vorige keer, heb je meer kans op succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *