MP9102209101-e1359413963508

KISS (voor gebonden mannen)

Zo af en toe zet ik een datingoproep op internet, en ik weet zeker dat het goed samengesteld is en leuk klinkt, want meestal krijg ik daar behoorlijk wat reacties op. Hoewel ik al duidelijk aangeef dat ik ongebonden ben en op zoek naar ongebonden krijg ik toch veel reacties van getrouwde mannen die eigenlijk buiten de categorie vallen.

Ach ja, ik laat ze hun verhaal maar vertellen. De meesten zijn al tijden getrouwd, het huwelijk is verzuurd en aan seks wordt niet meer gedaan. Meestal zijn de kinderen de deur al uit. De verveling en ergernis slaan toe. Van ellende zoeken ze op internet naar leuke contacten in de hoop dat er iemand is waarmee ze zich kunnen vermaken. Sinds kort weet ik dat die mannen zichzelf niet serieus genoeg nemen. Ik raakte in gesprek met een man die hierop een mooi antwoord had gevonden, KISS, noemde hij het, Keep It Stupid Simpel.

Ook zijn huwelijk was een beetje uitgeblust maar hij had nog spirit genoeg om na te denken en niet te twijfelen aan zichzelf. Bovendien was hij een specialist op gebied van communicatie en dat wilde hij thuis ook in de praktijk brengen. Hij stelde namelijk zijn doelen voor zijn toekomst en vroeg zich daarbij af: “wil ik nog getrouwd blijven”. Het antwoord was ja, want voor zijn gevoel is 80 procent van het huwelijk nog goed, alleen miste hij iets en hij wilde het niet blijven missen!

In plaats van het op internet te zoeken naar alternatieven confronteerde hij zijn vrouw met zijn gemis, zo zeker was hij van zichzelf en de liefde van zijn vrouw voor hem. Toen hij niet direct een antwoord kreeg, want meestal staat een vrouw op zo’n moment met een mond vol tanden, zei hij: “joh, ik ben nu zo lang met je getrouwd, ik mis wat, maar kan jou niet missen…jij mag kiezen, of een scheiding, of mij de vrijheid laten, of je vult aan waar ik nu eenmaal zo’n behoefte aan heb.” Hij legde de verantwoordelijkheid voor zijn geluk op het bordje van zijn vrouw. Aan haar de keuze. Het duurde vrij lang voordat hij een antwoord kreeg want er viel heel wat te plussen en te minnen en tijdrekken kan soms ook winst zijn bij mannen die tegen de penopauze aanzitten.

Soms gaat het over. Maar het ging niet over, de man nam zichzelf serieus en ging dreigen met leuke internetvriendinnen waar hij wel bevrediging in vond, zonder te specificeren waar die bevrediging dan wel in zat. Toen haalde de vrouw bakzeil en uiteindelijk ging het stel richting sekstherapeut. Na wat therapieën kwam de inspiratie, want hoe bedrieglijk eenvoudig had het kunnen zijn door te gaan scheiden. Nu werd er tenminste een poging gedaan en het was niet altijd even makkelijk. En ging het niet altijd even makkelijk, dan zei hij tegen zichzelf of zijn vrouw: “Keep It Simpel Stupid!” Ze spraken af om weer de moeite voor elkaar te doen, proberen om van ‘houden van’ een werkwoord te maken door er aan te werken, waardoor de liefde kon worden herontdekt. En dat lukte, na een tijdje verklaarde de vrouw zelfs dat ze weer verliefd op hem was.

Natuurlijk heeft zo’n proces tijd nodig, maar het was niet zonder succes. Niet weglopen maar de strijd aangaan. Voor het eerst kreeg ik het idee dat zich onder al die gebonden mannen die wanhopig op zoek zijn maar weinig echte volwassenen bevinden. Niet vluchten maar vechten, niet opgeven maar confronteren. Wakker worden en jezelf afvragen of je het de komende 30 jaar volhoudt zonder ‘vreemd’ te gaan. De vinger op de zere plek leggen. Scheiden vanwege vreemdgaan komt veel voor. Dat gebrek aan seks vaak de oorzaak is van vreemdgaan, daar praat niemand over en dat wordt eens hoog tijd. Het zou misschien handig zijn als er een cursus zou bestaan, die mannen en vrouwen stimuleert te vechten voor hun geluk, voor hun recht op knuffelen en legitieme seks met de partner waarmee ze al zo lang lief een leed gedeeld hebben. Tot die tijd zal het wel modderen blijven, want om mensen met volwassen wensen volwassen te laten reageren en handelen, daarvoor is nu eenmaal tijd en heel veel training nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *