jealousy

Jaloezie in je relatie

Over het algemeen is het niet op maximale sterkte. Mijn geliefde kan zo close met zijn vrouwelijke vrienden omgaan als hij maar wilt, daar kan ik niet mee zitten en ben zelfs blij dat hij sociaal niet onaangepast is. Ik geniet ervan te zien dat hij ook met anderen een band heeft. Wanneer het echter om onbekenden gaat, slaat het alarm veel sneller aan.

Om de één of andere reden mag hij gerust zijn armen om een vriendin heenslaan en haar een knuffel geven, maar beginnen bij het horen van een onbekende vrouwennaam de belletjes te rinkelen.

“Wie is dat?”

“Hoe kent hij haar?”

“Waarom heeft hij contact met haar?”

Dit zijn enkele van de grote hoeveelheid vragen die dan in mij opkomt. Ik heb geen grip op mensen die ik niet ken. Ik weet niet veel over hun band met mijn vriend. Ik weet niet wat hun eigenlijke doel is. Ik moet mezelf vaak dwingen niet meteen het ergste te denken, zeker wanneer het “online vrouwen” betreft. Wanneer ik in de inbox e-mails vind van onbekende vrouwen, vergaat in eerste instantie de wereld zo’n beetje voor mij. Wanneer mijn lief zegt dat hij zo’n leuk berichtje heeft gekregen van een meisje dat ik niet ken, heeft dat hetzelfde effect. Want: “wat willen ze werkelijk met mijn vriend en hoe reageert hij op hun pogingen daartoe?”

Mensen kunnen zichzelf zo gemakkelijk een bepaalde weg in doen slaan. Wanneer ik niet meteen in paniek zou slaan, zou ik niet drie dagen achter elkaar afwezig zijn met alleen die ene gedachte in mijn hoofd. Dan zou ik mezelf niet helemaal knettergek maken en realiseren dat de wereld nou eenmaal uit mannen èn vrouwen bestaat. Elke keer lijkt de angst weer voor niks te zijn geweest als ik met grote moeite vraag wie dat nou eigenlijk is. En wanneer een “gewoon” antwoord niet genoeg ik, bewijst mijn vriend het me door me zijn e-mails mee te laten lezen. Pas dan ben ik gerustgesteld. Ik doe het mezelf gewoon aan.

Een zware online bekentenis deze maand… Maar het is voor mij dan ook best ernstig en misschien is deze openbaring het begin van de oplossing. Wie heeft er nog meer zo’n last van jaloezie? Of zijn er juist mensen bij wie dat woord niet in hun woordenboek staat? Heb je er een mening over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *